cerita hari ahad

Posted by wapeesnoot On August 28, 2011 0 umpatan

sementara tggu cerita naruto shippuuuden aku tengah buffer nieh..
molek lah rasenye kalo bawak menulis siket..haha
sebab hari nieh hari ahad..
tajuk pun kene hari ahad ler...
kalau dah cerita hari ahad..
kompem2 lah cerita nieh berbeza dengan hari isnin,selasa,rabu,khamis ngan jumaat en?
hari nieh pepagi hari lagi jalan raye dah bising...
tak senang nak tido dibuatnye
kalo rumah duk tepi jalan nieh, kekadang boleh bikin ulu hati panas jugak..
aku ingatkan ader eksiden ker hape..
tp alhamdulillah lar tak ader...
nampaknye kempen balek raye dengan selamat berjaya dengan jayanye..
cume bile aku jengoh kat tingkap..
pergh!! jalan jem upenye..
 kete sume no plat luar..
nieh sume balek kg tuk raye r nieh gamaknye...
dan hari nie baru aku sedar yang....
orang terengganu nieh  ramai jugak upenye..
dan hari  nieh jugak lah aku bangun sgtlah awal dari hari-hari bese
itulah cerita hari ahad aku yg berbeza dengan hari2 laen..:)

sume orang serupa

Posted by wapeesnoot On August 27, 2011 0 umpatan

seronok menatap skrin laptop dan pc?
adakah anda selalu meng-online-kan diri diwaktu lapang ataupun senang?
berkawan rapat dengan fb, skype, twitter, ym, friendster, IslamTag dan sekutunya?
bagus! mungkin ini pernah terjadi


 anda suka lepak dimeja makan?
 ataupun lebih memilih untuk bersandar dikatil?
atau gemar bershopping?
kalo tidak pada video yang tadi, mungkin yang ini pernah terjadi dekat diri anda
pernah rase camni?


tak jugak?
ntahla. mungkin sume orang tak serupa. XD

sedapnyer bau...

Posted by wapeesnoot On August 23, 2011 2 umpatan

adew bau bende baru tak?? 
sebab aku bau bende baru kat blog nieh..tu yg aku tanye.. kahkahkah!
taek ape gelak camtuh..kahkah..
kalo x bau xpelah
kbai.. :p

ceritera 15 malam terakhir

Posted by wapeesnoot On August 22, 2011 3 umpatan

Bila masuk 15 malam terakhir
lagu raya di radio mulalah banyak
sampaikan nak tido pun dah tak nyenyak

Bila masuk 15 malam terakhir
iklan raya mula menjelma
seronoknye rasa tidak terhingga

Bila masuk 15 malam terakhir
cerita raya sudah tersedia
tak lupa juga cerekarama di tv3

Bila masuk 15 malam terakhir
bazaar Ramadhan dah tak endah
bazaar raya pulak di jengah

Bila masuk 15 malam terakhir
masjid surau semakin lapang
shopping mall dibandar mula diserang

Bila masuk 15 malam terakhir
jalan dibandar dah mula sesak
dah rase mcm kat kL lar pulak

Bila masuk 15 malam terakhir
rumah-rumah mula dipersiap
dengan dekorasi yang mantap-mantap

Bila masuk 15 malam terakhir
anak dara mula menggelupur
katanye buat kueh raya didapur

Bila masuk 15 malam terakhir
asyik terkejut bunyi mercun berdentum dentang
kekadang rase cam nak bagi pelempang

Bila masuk 15 malam terakhir
pelita dikampung mula menyala
 rumah dibandar meriah dengan lampu kelip-kelipnya

Bila masuk 15 malam terakhir
aku sudah tiada idea
sambung lah sendiri kalo suka

*selamat beribadat di fasa terakhir Ramadhan* wink..wink..:)

1st impression

Posted by wapeesnoot On August 15, 2011 3 umpatan

Ramai orang kate 1st impression nieh penting..atau dalam BM tanggapan pertama.
dan memang dye penting pon sebenarnye... sebab selalu orang akan judge orang laen bile mule2 sekali dye jumpe orang tuh...dan tanggapan nieh selalunye akan melekat lame kat dalam kepale hotak seseorang tuh..
sebab nieh adalah permainan akal..dan pemainan akal nieh kadang-kadang memang susah nak tolak untuk diterima...camne tuh? camtu lar...sebab tuh la kowt pentingnyer 1 st impression orang kat kite nieh..dan selalunyer  1st impression kite berlainan dengan sikap dan perangai orang tuh yg sebenar..

kalo nak pegi interview kerja ker..nak mintak scholarship ker..x pun interview nak jadi pengawas sekolah. mesti cara dressing jadi isu utama.. pakai nak nyemat jer..blazer bagai.. dapat ker tidak ker belakang citer...kerana tu jadi bende pertama yang akan interviewer tengok...selalunye lar kan...

kalau ngan membe2.. 

nampak garang..tapi sebenarnye lemah lembut orangnyer.. 
macam nerd..sebab muke innocent..tapi perangai giler-giler..
ade yang muke baik..tapi kuat pedajal orang...

kalau  terjumpa  sorang awek (bagi lalaki) atau terjumpe seorang hero (bagi pempuan)..muka dah okey..hensem,semat, cantik, cun sume lar perfek...tapi ader bau badan..ketiak kaw2 punyer bau...kompem2 dye kne mark sampai bile2..kan3...yg paling terharu bile jadi name panggilan... 
karim busukjoyah tengik, salbiah masam..dan macam-macam lagi lar...even orang tuh dah berubah jadi wangi sekali pun..name busuk tuh tetap akan ader...tapi tu zaman dulu-dulu lar.. zaman skarang orang dah x kire dah....asal muke okey... bau badan belakang cerite... x caye?.. tgok video nieh..



okey. balik kat cite tadi...kalo dulu kat skolah belajar bio mesti kite gune Analogi kan?
 Oleh itu, dengan berbekalkan rezup bio aku yg xkemane tuh.. 
kat sini aku pun ader Analogi pasal 1st impression nieh...
kalaulah tong sampah besar yang wane hitam tuh kite gune buat tempat letak air sirap pastuh jual kat pasal malam.Rase-rasenye ader ker orang nak beli air sirap tuh walaupun tong hitam tuh baru jer beli kat nilai 3?  tp kenape nilai 3?? ..kompem2 lar tak kan. kalo ak tak lah..tapi kalo korunk xtau r..kah3...
Sebab pe jadi camtuh..sebab otak kite dah disetkan itu tong sampah..bukan tong air. 
Sesuai tuk letak sampah jer..
kene x analogi aku nieh??  x kene??
k bye!

ganu - key ell

Posted by wapeesnoot On August 13, 2011 6 umpatan

 Amaran !! : penghidap penyakit lidah terkehel tidak digalakkan untuk membaca entry ini.

bukan stakat terkehel.. bebelit lidah pun ader nie..hehe..
Nampak benor menipunyer..tak ade nye sampai mcm tuh.. :D 
nieh standet bahase yg "ter"digune pakai dalam pertuturan.
  percakapan campuran loghat terengganu ke dalam bahase key ell (kL..
adew ke bahase kL??..adew kew x de kew... buat2 adew jer lar! haha..

kalo cakap kL bercampur loghat ganu..camnieh lar hasil dye...

(atas)loghat ganu + Key ell
(bawah)bahase melayu standet

1. Semalam tidur tak pasang ubat nyamak.Habis merah-merah badan kene kentit nyamak
(Semalam tidur tak pasang ubat nyamuk.Habis merah-merah badan kene gigit nyamuk)

2.Eeee..banyaknya nyamak. Beberong
Eeee..banyaknya nyamuk. banyak sangat(mcm bunyi nyamuk kat telinge tuh) *nak explen pun payah

3. Saje je nak gerak sampah ni.Daun-daun berkuban anyaa.
saje je nak sapu sampah ni. Daun-daun bersepah-sepah

4. Aku pelankun dengan centon ni karang. bengkok combon!
Aku tibai dengan gayung ni karang. bengkak!

5. Kenape tak royak aku awal-awal? sentok karun pa..
Kenapa tak bagitau aku awal-awal? terkejut beruk aku..

6.Cuba buat lari baldi tu sekejap
cuba alih baldi tu kejap

7. Dahi aku bincut terlanggar pintu
Dahi aku benjol terlanggar pintu

8.Masam reban mempelan ini
Masamnye pelam nieh.

9. Awak, tolon beli Meggi jap.Belan-belan awak pergi kedai
Awak, tolong beli Meggi jap.Alang-alang awak pergi kedai

10. Eh,kacang menempus pulak.
Eh,kacang nie melompat-lompat pulak(kacang kalo masak kan melompat2) *payah nak explen jugak

nieh ayat-ayat yg biase digunekan lar..walaupun bunyi pelik, tp amatlah comel bile diguna pakai..haha
kalo sembang cmnieh antare bdak key ell ngan bdak ganu namenye ASIMILASI
tapi kalo sembang sesame bdak ganu dengan ayat cmnieh, makan tapak lar jawabnye..haha
nak senang.. sembang jer bahase ganu..abes citer..

*entry sesaje.. xde kne mengene ngan sesapa :D*

pOase | cerite ku bukan cerite ku

Posted by wapeesnoot On August 11, 2011 3 umpatan

dah macam tajuk cerita sinetron "anak ku bukan anak ku" dah tajuk kat atas nieh......
walaupun tajuk cite kekadang pelik2.. tapi xpe  lar..
 ramai gak orang yang minat cite2 dyeorang..
suri rumah2, maskcik2 ngan nenek2 kat kampung tuh komain agi nunggu cite sinetron kat depan tv... 
yang cucu2 dengan  anak-anak perempuan lak..layan cite korea kat depan laptop..
elok lar tuh...:)

nieh nak cite kenangan waktu berbuke jer...
 tanda dah masuknyer waktu berbuka kat ganu, bile bunyinyer tembakan bedil(bunga api) kat langit..
macam bunga api jom heboh tuh..
kalo tertido time waktu buke pose..kompem2 boleh tersedar dari tdo..
xlar ter-miss bukak pose tuk hari tuh..:)

aku pun tak tau lar kalo kat negeri len ader ke x..
tapi kalo ikut pengalaman aku hidup berpose kat matrik KMNS kat USIM nilai ngan kat kg aku Johor..
xpenah ag dengar bunyi degung degang bunga api kalo nk bukak pose...
yang ader dengar bunyi radio ngan azan surau terdekat ea..
kat sini
kalo budak2 seronok lar..boleh tengok percikan bunga api cam kt jom heboh tuh..
yang tua pun ape kurang nyer.. cume malu lah nk join sekaki ngan budak2.. ye tak.??. 
 eh..tak ke??..ker aku sorang jer wat cm tuh?  haha

nie kije Mat Yie + Mat Top..peninggalan jejak kat dinding dorm
~batch f5 08~


disebabkan bunga api nieh gak lar aku teringat cerite2 zaman duk asrama time form 4,form 5 dulu...
kalo time bukak pose keadaan kat dewan makan memang meriah +buzy giler..mane tak nye..banyak bende woo kne buwat..kalo x mesti akn rase cam puase hari tuh x sempurna..cheewah!..

1) g amek makan dulu..kalo lambat ambek..makanan abes..maklumlah time2 pose nieh sume orang nafsu setan datang...sauk makan nk berlembang(banyak) jer..makannyer tak pun..

2) Air bukak pose : yg nieh sume pakat2 nak letak air lam botol...xpandng dah cawan kat dewan makan tuh...beselah..haus sehari berpose..haha..tapi kadang2 kalo diingatkan suasana berebut air tuh dah macam kat nigeria dah aku rase..kah3x

3)surat khabar : buwat pe surat khabar?? nak buwat tutup makanan lar.. makanan dah amek punye lar awal..mestilah kne bungkus dgn surat khabar 'trel' makanan tuh (aku pun xtau nk eja cmne)..
kalo x tutup makanan tuh..memang kene rembat ngan kuceng lar jawabnyer..
kuceng nieh pun satu hal ..bukan reti nk amek sendiri..tau nk hidup senang jer..

kalo sume yang atas tuh daa setel... kire selamat lar nak bukak pose tuk hari tuh... kalo x, kene pegi beli kat bazaar lar maknenye..carik kueh nekbat..kah3x..

nak kaitkan dengan bunyi kedengang bunga api nyer tuh..
tiap2 hari mase nak menunggu time bukak pose..sebahagian budak akan duk kat dalam dewan makan sambil berzikir..(bulan pose kne buwat amalan lebih sket)
sebahagian lagi akan duk kat luar dewan ..sebab nak tggu bedil (bunga api) ditembak meriam..
dan bile terdengar jer bunyi bedil tuh meletup...

"BOOMMMM!!!"

then ramai2 akan react dgn bunyi "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...."
lepas tuh baru bace doa ramai2....
even yang tengah berzikir dalam dewan tadi tuh pun secare otomatik akan react bende yg sama...kah3x
dari form 1 sampai ker form 6...lelaki, pompuan, yang juruh (alim), yang bingai..sume same jek....
pastuh budak2 kat luar dewan makan yang tengok bedil td tuh akan berlari-lari masuk dewan balik sebab nk makan..haha
nie lah tabiat lucu time pose dak2 asrama aku...

aku pun xtau camne tabiat "aaaaaaa" tuh bleh wujud..
yang pastinyer time "aaaaaaa" beramai-ramai tuh memang moment yang paling best kalo nak bukak pose
kalo x caye try lar...kah3 

p/s : yang penting nieh bukan "aaaaa seeemmpuut" si SEPAH tau..sebab SEPAH x wujud lagi time nieh..;)







Malay tubers

Posted by wapeesnoot On August 08, 2011 5 umpatan


You tube Broadcast Yourself salah satu tempat tuk kite2 cari video2 cambest....bagi yang lelaki nilah tempat nak search video klip lagu2 cambest, nak carik tutorial sofware, tip-tip,ceramah agama dan macam2 lagi...
kalo yang pempuan lak..semestinye sibuk dengan kpopnyer..kahkah2..
ader gak yang carik menu masakan kowt xpun duk tengok iklan petronas..haha

Top Malaysian Youtubers

video

aku skunk nieh duk suka layan vlog2 org kat youtube...dah banyak dah skunk yang best2...kalo yang loghat utare tuh x laen x bukan kompem2 tengok yg Matluthfi90, Anwar Hadi ngan Aiman Azlan..kalo nk loghat ganu lak leh layan polkadot doughnut..kalo nak yang bahase standet..
layan r Maria Elena ke x pun afiq says dan banyak ag r...
yang penting ape yg dyeorang nk cakap lam vlog memang bagi kesan positif lar..lagi2 Mat luthfi pnye..
aku minat mamat nieh sebab dye punye simple tapi ader bende yg tersirat...
xcaye??
layan jer lar antara video2 dye...

Matluthfi90 - perihal bapa
video
 mesti demmm..mesti mcm demmm..

Matluthfi90-Judgmental
bajet cakap omputih lar tuuu..

kalo nk tengok yg lain klik jer kat name2 yg wane oren tuh...
layan video ainan tasneem pon k gak..hehe

pOase | nasib si NEKBAT

Posted by wapeesnoot On August 06, 2011 3 umpatan

puase dh 6 hari dah...
n aku dah menetap kat trg nieh 17 tahun
dan selame tuh jugak lah aku merasai bazaar ramadhan kat ganu atau name officialnye terengganu nieh..
citer sal bazaar2 nieh... ader istimewa bazar ganu nieh
 kalo datang bazaar ganu ader 1 kueh yang paling spesel..
dan selame ak tinggal kat ganu nieh..
smalam baru aku tau yang kueh tuh cume jual time puase jer...
betape sombong nye kueh tuh pada hari-hari biase..x mau dirinyer dijual...
aik..kueh pun ader jual-jual diri gak??  jadah pe..haha

nekbat oh nekbat

nekbat dan air gula

haa..nieh lar kueh yang aku cakap kan tuh..kueh NEKBAT namenyer...bukan NEKNAK cam name citer kat lam Astro Ria (harge astro naik lagi) tu eh ....tapi org terengganu xde lar nk sebut skema camtuh kalo nk pegi beli kat bazar..

( X ) dak terengganu lupe diri : mak cik..bagi saye NEKBAT 2ringgit..bungkus dlm plastik ye mak cik.
  (  /  ) dak terengganu jati         : mok cik..wi NEKBAK  due ya....bukuh lam supik arh.

tu lah care sebutan org2 kat sini..walaupun kalo tengok kat name kueh nieh ala-ala name nenek-nenek kite..NEK SOM ngan NEK BAT..yang kebiasaannye org2 tua nieh x suke makan manis -manis.. 
tapi kebenaran yang harus diterime.. kueh nieh amatlah manisnye tidak terperi.....sebab kueh nieh direndam kat dalam air gula...sebab tuh lar rase manis...kalo rendam lam air garam..celah mner nk rase manisnye tuh..ye tak?

kueh nieh biase nye rakyat ganu bwat pencuci mulut..
bak kate orang amarika "dessert"...
kalo bagi orang pantai timur terutamanye kelantan ngan ganu rase manis si nekbat nieh kire cam biase jer..
tapi bagi orang luar selalunyer akan rase kueh nieh terlalu manis..macam rase manisnye kurme itu...
stail orang pantai timur nieh memang suka makan manis-manis..even sambal belacan pun kadang2 ader rase manis gak...thats y lar orang-orang pantai timur nieh manis-manis...haha.. x caye?..
Rozita Che Wan, Misha Omar, Heliza, zizan, Faizal ngan Lisa..tp bukan lisa surihani lar...kah3..x klakar

nak cube? mai r ganu time2 pose nieh... sebab time nieh jer nekbat duk ranking no 1 lam carta billboard...abes jer pose Neknak lak yang femes....nasib la ko lar nekbat

p/s : aku rase seperti chef wan hari nieh...:D 

unik yang amat!!

Posted by wapeesnoot On August 03, 2011 4 umpatan

nie haa..
tadi ak maen-maen kat area- area GOOGLE..terjumpe lah satu artikel nieh...
artikel nieh diselitkan sekali ngan gambar2 yang unik2... 
jadi ak pun tertarik lah nk teruskan pembacaan...cheewah!!

senayer ak bace artikel sal rumah-rumah unik kat dunia nieh..
tp ak rase dalam banyak2 rumah tuh...ader 5 jer yg betol2 unik.. 
kalo tulis banyak2 pun bukan ader orang nk bace..haha
nak cekidaut? moh le kite..;)

No 5 : 
tu dya.. rumah buah-buahan... kalo tengok sekali x nampak pon keunikkan dye tuh... tapi kenape ak kate rumah nieh unik? adakah sebab ni blog ak..jadi ak punye sukelah nak kate ape pun..kahkah..bukan camtuh ye anak2..sebabnye ak rase kalo kat malaysia...orang-orang kite jadikan design2 buah-buahan camnieh contohnye yang ak penah nampak durian, epal, pisang dan tembikai a.k.a timun cine sebagai kiosk buwat jual-jual cekodok, kueh ondel-ondel (betol kew eje cmtuh), nugget, ayaq kelapa, goreng pisang ataupun keruput lekor (yang ni ejaan KL)... tapi omputih nieh boleh jadikan tempat tinggal lak...tapi tak tau lar kot-kot kiosk2 buah-buahan yang selalu kite nmpak kat taman rekreasi tuh rumah orang..wallahua'lam.

No 4 : 
yang nih kat Portugal rasenyer...xtau lar nih fotoshop kew hape.. tapi assume ader jer la kat dunia nieh... dari batu boleh jadi rumah...bile tengok gambar nieh teringat pulak cerite kaum  nabi Salleh(kaum Tsamud) yang dianugerahkan kelebihan memahat dan mengukir bukit dan gunung untuk dijadikan rumah dan istana...hebat tuh..tapi sebab dyeorang kufur semua binase..xmo r camtuh..xmo2..

No 3 :
haa..yang nieh mesti selalu nampak kan?.. alaaa.. nieh kan rumah teletubies tu..say hello..ekeoo!..citer femes zaman ak budak-budak dulu...kalo xtau klik kat SINI..chinki winkie, dipsi, lala dengan po..berkemungkinan rumah nieh dapat aspirasi dari citer tuh kowt...arh..rindu nyer ak kat teletubies..

No 2 : 
yang nieh ak pun x tau ader kat maner...design rumahnye yang stail membuatkan ak rase nk wat umah camnieh gak bile dah besar karang..haha...bape tingkat agaknyer tuh?

No 1 :
tu dya.. yang nie no 1...knape rumah nieh?...nak tau kenape?..sebab walaupun rumah nieh luar nampak cam setinggan.. tapi dalam dyer cam kondominium!...nie sius,bukan maen2... kenape ak cakap cam tuh.. sebab nieh rumah sewe ak...kah3x....walaupun rumah-rumah tadi tuh design cam nk rak,cantek2.. tapi ape yang kite ader tuh senanyer yg terbaik...kan3..(ader kaitan kew dgan tajuk kat atas tuh?? taram jer la ea..haha)..bersyukur ape yg ader ..yang penting selesa untuk didiami..xgitu?..walaupun nieh rumah sewe ak.. nie pun kire cam syurga lah..sebab rumahku kan syurga ku..

walaupaun aku rase entry nieh cam xde kaitan jer satu sama lain..ak x kesah sebab perut ak daa wat hal...  nk  p bukak pose lak...amek lar maner-maner yang baek.. 
sbelum tu x terlambat ag rasenye kalo nk ucap Selamt BerPuaSe dan Selamat bErbuka tuk sume orang yg berpOase! 

cerite timbilding #part2

Posted by wapeesnoot On 2 umpatan

cerite timbilding #part1 kat SINI


 hari 2: qiamulail yg diharapkan x menjadi...beselah.. kiteorg peserte dan kiteorang gak fesi...xde lar owg nk marah2 bagai kalo x bangun qiam macam time sekolah2 dulu..hehe...xsemua bende yang dirancang tuh akan menjadi..ye x?? xde rezeki lar kirenyer tuh...lepas semayang subuh..pegi buwat aktiviti wajib..pe lagi kalo bukan melantak kat dewan makan...pastuh bersiap-siap nk masuk hutan...nk jungle trekking lar katekan..nieh kire aktiviti biase lar kalo pegi wat kem...ye x??..ak pun xreti sgt nk citer..citer ikut gambar pon okey lah..
pengarah program yang baju merah tuh..
budak2 gilew gambor..
berenti amek napas jap
posing dengan cahaye matahari skali
nie lah kanak-kanak ribena
pastuh stat lar tujuan sebenar datang kat program timbilding nieh...menyiapkan sume kertas2 kerja program sepanjang tahun..ader 24 program sumenyer...mau x gilew buwat bende nieh...setiap orang dapat projek masing-masing..siapkan proposal dan bentangkan idea...zaman sekarang nieh idea lah bende paling mahal.. kalo ader idea macam2 boleh jadi...sebab tu zaman skunk ramai orang suke curi idea...

 

semua duk sibuk siapkan proposal masing2..adew gak yang tengah tengok bleach tu..haha 
papepun korunk memang terbaek!!

 hari 3 : hari last sambung bentangkan proposal.. pastuh bile sumenyer dah beres..pegi buwat aktiviti FLOATING RIVER lak (rasenyer lar..x hingat dah pekebende namenyer) .. aktiviti yang xmencabar sangat..tapi happening cam lam citer Bang Bang Boom tu...

Pengarah program ngan anak buahnyer

 

dalam kul 3 petang sume bersiap-siap nk balik USIM.... lepas jer makan tengahari, angkut barang nek bas...disebabkan skunk nieh musim buah durian... sempat gak r melantak durian...kene pulak sumenyer kaki lantak + hantu durian..memang masyuk r...


durian free yg mantop rasenye...time kasih dr. Aziz kerana menaja kiteorang!

sume xmo tgok kamera..takut kantoi hantu durian..haha
walaupun timbilding nieh simple2 jer...tapi ak rase tercapai r matlamat dye...papepun harap ape yang dirancang lepas nieh  berjaye dengan jayenyer...walaupun peserta, fesi, ngan pengisian orang yg same (nmpak sgt gilew kuasenye tu) kah3.. tp program tetap jalan...terbaek wok!

cerite timbilding

Posted by wapeesnoot On 0 umpatan

cak2!!
haa..nk citer sket ari nieh..walaupun xder org nk bace.. ak nk gak citer kat cinie..haha
nieh kan blog ak.. bleh r nk wat pape kan...bak kate tagline karim gonjol "nieh blog ak,bukan blog bapak kau"..mcm harem tagline blog..haha

entry nieh xmo citer sal karim gonjol pon senanye..tp citer pasal tempat Nur Laman BESTari, kat ulu Yam selangor..alaa yang dekat empangan batu tuh....
tu la tempat yg ak pegi minggu lepas.....ari nieh baru leh updet sebab tenet sangat slow.. kesan dari x bayar brodband gamaknyer..hehe

nieh program team building bawah fakulti lar kire..sepatutnye 20 orang terlibat tapi disebabkan pudin kaki kelentong, kayla bj yang bekerjaya dan ubay bakal datuk bandar ader hal lain time tuh...tinggal lah kami 17 orang bertungkus lumus pegi kem nieh..

kiteorang lah peserta, kiteorag lah fesi, kiteorang lah penceramah..gilew kuase tak?? haha

sambung citer...pegi sekejap jer 3hari 2 malam...aktiviti2 pun ala kadar jer sebab datang cinie kne buwat kije.. bukan pegi saje2..sat ag ak citer pebende keje tuh..


semangat x ak bagi idea??haha
hari 1 : kumpul kat fakulti kul 11 pagi...tapi bas sampai lewat...dah lah lewat, tak tau jalan pulak..aiseh..tapi xpe..daa bese dah..haha..bile daa sampai kat tempat yg dituju tuh..nak carik bilik punyerlah payah..sesat bagai..sebab bilik dye nieh yang paling ujung skali.. mmg payah nk jumpe kalo xcekal mcm aku..kah..kah.bile dah jupe bilik, letak barang, angkut laptop pastu g lar gerak kat dewan...mase nk gerak kat dewan tuh... ak terjumpe lar Adira af8..(muke xcited)..tgah wat shooting video clip lagu raye gamaknye..pastu ak pun teruskan perjalanan,terjumpe pulak ngan mann maharaja lawak... pastu ader pulak kump R2 ngah shooting kat c2 gak...nk citer jaohnyer perjalanan ak tuh dari bilik nak kew dewan..lepas dengar taklimat, ader lar ice breking sket...game pe tah, ak pun xtau name dye..yg aku tau kne jadikan kertas yang dibagi tu ala2 kipas gitu.. pastu tulis kutukan tuk rang yg duduk bersebelahan ngan kite kat lam kipas...part nieh yang best sebab dyeorang kutuk bende yg bodo2 jer.. sempoi lar aktviti nieh..aku suke..haha..pastu malam tuh pulak ader slot VMO (visi,misi,objektif)...reke lar bende2 alah tuh..pastu maner yg terbaek akan dipilih jadi VMO organisasi kiteorng nieh..dan aku punye group satu hape pun x terpilih..bala2..lam kul 12mlm balek bilik pastu tdo..esok pagi nk qiamulail lar katekan..
                                                                                                                                 ak bentangkan idea yg xkemana tuh :) >>>


mcm panjang la pulak citernyer..bersambung r...;)