=.='

Posted by wapeesnoot On October 15, 2012 2 umpatan

Ini memang bukan lagi sawang yang ada kat sini ni... 
Ini dah jadi tempat kulat berkampung sakan anak beranak nieh...hehe..
Sejak dua menjak ni aq rasekan jari jemari aq semankin rancak dan rajin nak menaip.. 
Mungkin penangan proposal research gamaknye
Jadi dengan ini aq rase akan menconteng kembali incik snOot! aq nieh..
Kerana menaip kat snOot! lebih tenang daripada menaip Research Method dengan Honour Seminar..
=.='

surat untuk En Berg!

Posted by wapeesnoot On April 15, 2012 1 umpatan

            
           
            Kepada :                                    
                           Peter Berg,
                           Bandar New York, Amerika Syarikat.





tu dya!
Peter Berg sekali lagi buat filem gempak cam dulu2
tahniah buat encik Berg.. 
saya dengan ini menganugerahkan 4 bintang suku kepada cite 

poster dianugerahkan 4 bintang suku

BATTLESHIP 2012 
yang memang mantap abes r senang citer 
tapi sy bg 4 bintang suku lebeh sket2 jer sebab x banyak sgt  perang manusia ngan alien lar En Berg.
frust aw En Berg...aish..
kalo  en Berg tambah sket perang ngan alien tuh baru lagi masyuk gamaknye
papepun En. Berg punyer muvie terbaek!
sape2 yang x tengok lagi tuh jomlah datang beramai-ramai ke pawagam berhampiran anda yep
jangan tunggu sampai esok :0

Lagi satu En berg
 nape orang putih kalo buat filem mesti buat saye  rase cam bende  betul2 berlaku kat bumi nieh
lagi-lagi kalo cerite pasal perang alien camnieh.. 
adakah sume nieh sebab En Berg mantap buat kesinambungan cerite antara nyata
ngan khayalan ataupun 
saye yang senang dimanpulasi..aish   =.='

yang benar,


FOC @ WHR 2012

Posted by wapeesnoot On April 08, 2012 2 umpatan

World Halal Research Summit 2012...
nieh 1st time aku pergi  event nieh walaupun dah 5 kali dah bende nieh wujud..
banyak info baru sal Industri Halal kat negara kite yang tengah membangun nieh...
kalo cakap pasal Halal jer mesti orang pikir pasal makanan.. tapi sebenarnyenye bende Halal nieh meluas....
dari sudut teknlogi, perbankan, undang2..banyak ag r.. ade 12 paper dyeorang bentang... kalo nak tau lebey jengok lah kat www.hdcglobal.com.. 2 minggu lg sume paper yang dibentang untuk 5th summit akan ader.. pandai2 lar usha sendirik ea..

walaupun x dengar sume orang yg present paper tuh.. dapat lar jugak input2 penting..
tau lar sket mana arah tuju nak pegi lepas nieh.. 
kebanyakan input yang aku dapat kurang masuk ke otak..tapi lebih banyak masuk ke perut..kah3x.. 
sebab makanan kat sane memang tahap pergh! x terhingga larr.. name pun international event kan.. opkos makanan 5star dyeorang bg..no more tempe goreng seperti hari2 biasa kami sebagai student..haha
 tambah pulak free.. memang menepati citarasa student seperti kami..  

Jadiknye taon depan leh lar join lagi....niat kene betol join bukan sebab makan tapi sebab ilmu tuh...jumpe taon depan lak WHR.. hehe 





sonotnye buwat taek mate

Posted by wapeesnoot On March 25, 2012 0 umpatan

ape yang paling best time weekend..
kompem2 lar membute ye dak...haha

semalam aku ader family day kat Eco resort Ulu Yam dari pagi sampai petang...
sumpah letih kaw2 punyer .. satu rumah belasah tido sampai petang..
tambah pulak hujan lebat ditengah hari..memang pergh! lar..
jadi skunk tido dah cukup..perut dah kenyang..blog dah update.. 
tinggal repot microb, genetik, analisis kimia ngan biochem JER yang x settle lagi..
agrhh!!
so utk selesaikan masalah..
ujan pun dah stat turun, smayang isyak pun sudae, pot tuk landingkan kepala pun dah ready
sambung tdo lagi lar jawabnye...haha 
biarkan repot2 itu bersemadi didalam mimpi aku malam nieh..
selamat..selamat!

Outreach Borneo 2012

Posted by wapeesnoot On 0 umpatan

disebabkan nieh citer bulan lepas punyer...
mood nak menaip pun dah smakin hilang ditelan dek masa.. cheewah!

Outreach Borneo 2012 fasa I ke Sarawak...
nieh aktiviti budak batch aku.. buat xplorasi ke sarawak selama 4 ke 5 hari.. aku pun dah x hingat dah...
disebabkan dapat peruntukan  u yg boleh kate agak masyuk tuh.. 
kene lah buwat lawatan ilmiah ngan aktiviti kemasyarakatan sket...














walaupun singgah kat area2 kuching, kota samarahan 
ngan santubong jer..
tapi bleh tahan best gak lar..almaklumlah 1st time g sarawak..haha.. 
nk citer panjang pun aku malas... tengok gambar sket ngan caption pun jadi lah...


night walk kat waterfront
naek bot dalam  misi mencari Mee kolok..cheewah!
Pengujung pertama yg sampai kat Cultural Village

nieh kat matang wild life..
hepy sgt sebab leh tegok beruk gamaqnye..haha
 kat UNIMAS
Cultural Village lagi
Homestay Rom Orchid Garden. posing kat  bawah Pokok Tin
Aktiviti ngan budak tadika pe ntah name dye... tadika kemas gamaknye

muke2 lapar mee kolok. Bersantap kat Kg. Melayu

sarawak dah settle... tinggal trip untuk fasa 2 lak.. percutian ke Sabah bulan 9 nieh..hehe..








sembang buduh!

Posted by wapeesnoot On February 19, 2012 2 umpatan

haa..
nieh kalo bab-bab sembang nieh banyak jer istilah yg boleh gune pakai... 
ade yang sembang kopi, sembang .o.. , sembang lebat tak lupe jugak yang sembang bodo.. 
kalo lebey sopannye buduh..hehe.
kalo kat umah aku bab sembang buduh memang gempak r sekow2.... 
lagi2 si pali andre (muke iras2 piere andre) (bukan name sebenar) ngan mubin (juge bukan name sebenar)... 
boleh kate otai lar bahagian sembang mcm harem nieh...
nk jadik kan cite satu hari nieh si pali nieh berhajat nak buwat lesen kete lar konon2nye...maner taknyer..kete dah bawak, drive dh cm pelesit, tp lesen x de.. pe barang bro..haha... 
dye pn menyembang ngan member aku sorang nieh

Pali andre    : weyh bin... kalo buwat lesen kete bape inggit dowh.... 
                     stiker dye bpe inggit orng jual? bape ingit r stiker p kete?
Mubin          : tak tau lar pulak... x penah pulak aku jual stiker p kat orang..
Pali Andre   : sius r...bape inggit?
Mubin         : aku sius r nieh... ko nak bape inggit?
Pali Andre   : sius r weyh...stiker tu bape inggit? aku nk g beli nieh..(suare dah naik sket)
Mubin          : dah ko ingat aku main2 kew..aku sius r nieh!
Pali Andre   : aku tanya betol2 nieh..aku tumbuk jugak kang karang!!
Mubin         : pulakk!

pastu Pali Andre pegi tanye membe yg sorang lg..poi2 namenye 

Pali Andre    : uit.. stiker p kete bape ingit r?
poi2             : ko nak bape bape inggit??
Pali Andre  : Babiaq lar!!!

sampai sudah tade jawapan harga stiker p kete...mengong2 lar sekow2..
baru dey tau cane dye buwat kat orang len slame nieh....haha
kalo nk hayati situasi dye.. lebey kuang cam video lam nieh..

video

p/s :  peringatan keras sekali lg watak diatas bukan nama sebenar tau!

bile sudah kering

Posted by wapeesnoot On 0 umpatan

pergh!.
lame giler babeng x bukak bbog nieh... nak mengupdate apetah lg..
aku nieh kalo nak online satu ea yg bikin wa malas nak update blog...yg pertamanye kalo nk online kne on9 kat bawah...yg keduanye bateri lappy aku kong .. sumpah malas nk ngusung charger skali ngan laptop...sebab aku tau lappy aku rimas gak 24 jam terikat...ye dak..ekeke

nieh bukan nak cite kisah hidup lappy aku nieh... nieh cerita bila sudae kering...ape yg kering?..nieh bukan pasal wapi kering doe..haha ini pasal wapi punye poket kering..... time2 camnieh kadang2 best gak senanaye... sebab time2 camnieh r ader orang nak belanje  kite makan... selalunyer time2 dah kopak nieh ader ea yg bunyi camni...

A                     : weyh.. lame rase x makan pizaa... sedang elok ngah lapar nieh... jom makan pizaa weyh..
B                     : bapak r... tade duwet doe...
A                     : oke2 jom aku belanje
C,D , E dan F  : jooommm!! (tetibe ea bunyi)
A                     : demmm....


dan nieh ar hasil nyer... kenyang pun kenyang... kene pulak time promo...ciput yg kuar poket... banyak hasil yg masuk lam perut...

tu dya tokey lantak!..haha
muke bile dah kenyang..lg2 yg tengah tu...haha

ktm hari nieh

Posted by wapeesnoot On January 15, 2012 1 umpatan


kereta api tanah melayu atau name manje dye ktm.. pengangkutan femes diklangan student ukm, upm, usim, Inti kolej da byk ag ...yg jenis tak suke nak hadapi jalan jem pun berlambak gak gune ktm... sebab tuh yg ktm selalu penuh tuh..
.
tu baru pendahuluan karangan aku... nieh isi kndungan dye...(cam krangan dak skola dulu2)..hari nieh aku nek tren nk balek umah kakak aku kt selayang..nek tren senang sket.. stesen dekat umah... aku memang dah timing elok dah... balek lewat2 petang sket... nk elak sesak ngan orang lar konon2nye kat lam tren tuh nanti..

time tunggu tren kt stesen nilai tuh.. orang kat stesen agak ramai dah kat situ... aku dah bajet tren kompem2 mcm sadin punyer nnt.. bile tambah pulak ngan bau ketiak indon.. mcm orng ngatuk kene sorong ketiak lar jwabny..ekeke.. bile tren sampai aku pun cam bese r berebut2 nak masuk kat dlm... ala mcm nak berebut masuk masjid tu....bile dah masuk aku sengeh lebar.. gerabak aku xramai orang.. cyap ader seat kosong ag... memang menjadi kire2 aku tadi upenye

nieh gamba tipu..xde lar ramai camnieh..ekeke

tanpe rase syak pape sal seat yg byk tuh... aku pun wt relax ea lar lam tren tuh...yg aku rase plek cume bau ktm tuh... ader bau yg pelik sket.... nk kate wangi.. xde pulak bau cam boss or perfume dunhill... nk kate bau busuk cm ketiak indon tuh.. xde lar sgt.. maklumlah aku dah xpert sal bau2 ketiak nieh...hehe... upe2nye...ader owg muntah lam tren....memang stail org tuh!.. aku pun ambil langkah cm org len gak... gerak slow2 duk jaoh sket dari tmpat tuh...tp bau still ader r.. lau dah lam econ kompem2 bau semerbak punyer..tp aku hepy ngan trip kali nieh sebab bau ketiak yg bese lg menusuk dari yg nieh...;)